11 septembrie 2017 — Evenimente

Filmul și literatura cu Andrei Cohn

A doua întâlnire din seria Filmul și Literatura va avea loc marți, 12 septembrie 2017, începând cu ora 19.00, și îl are ca invitat pe Andrei Cohn, regizorul filmelor VirtualÎnainte și dupăMaica Domnului de la parterFotografii de familieAcasă la tata. Fragmente extrase din filmele sale vor fi analizate și discutate împreună cu participanții la eveniment. Un proiect organizat în parteneriat cu ADOC.

Regizorul ANDREI COHN a absolvit Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, Secția Grafică, și Academia de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Secția Pictură. În prezent, lucrează în publicitate. Filmul Acasă la tata, proiectat în deschiderea Festivalului Filmului European la Cinema Pro este debutul său în lungmetraj. Scenariul are la bază piesa de teatru omonimă scrisă de Mimi Brănescu. Printre protagoniștii acestui film se numără Alexandru Papadopol, Florin Zamfirescu, Ioana Flora, Mirela Oprişor şi Andi Vasluianu.

La următoarele ediții, vor participa Radu Jude și Cristi Puiu.

ADOC este o organizație non-guvernamentală înființată în anul 2014, axată pe creșterea vizibilității asupra obiectivelor culturale și turistice din România, crearea de proiecte software (portaluri, aplicații) în vederea eficientizării metodelor de localizare a punctelor de interes turistic și cultural din diferite regiuni ale țării.

Galerie Foto