22 aprilie 2021 — Evenimente

23 aprilie, Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor | Intrarea gratuită în Expoziția de bază și la Casele Memoriale ale MNLR

În data de 23 aprilie 2021, de Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor, intrarea în Expoziția de bază (Strada Nicolae Crețulescu 8) și la Casele Memoriale ale MNLR –  „Tudor Arghezi – Mărțișor” (Strada Mărțișor 26, sector 4), „George și Agatha Bacovia” (Strada George Bacovia 63), „Liviu și Fanny Liviu Rebreanu” (Strada Gheorghe Marinescu 19, etaj 2, ap.12, interfon 12), „Ion Minulescu și Claudia Millian” (Strada Gheorghe Marinescu 19, etaj 2, ap.11, interfon 12) și „Anton Pann” (Strada Anton Pann 20, sector 3) este gratuită, iar vizitatorii noștri vor primi în dar o carte și un simbol primăvăratic. Vă așteptăm cu drag, în intervalul orar 10.00 – 18.00!

Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor este inițiată și sărbătorită de UNESCO, din 1995, în fiecare an, în 23 aprilie. În această zi s-a născut și a trecut la cele veșnice William Shakespeare. Ziua de 23 aprilie este strâns legată de nume celebre ale literaturii mondiale: Cervantes, Inca Garcilaso de la Vegas, William Wordsworth, Jules Barbey d’Aurevilly, Rupert Brooke, Halldór Laxness, Vladimir Nabokov sau Maurice Druon. Ideea a prins foarte repede, mai ales în Spania, unde obiceiul de a oferi o floare pentru fiecare carte vândută de Sf. Gheorghe (23 aprilie!) a ajutat la promovarea evenimentului.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005, ziua de 23 aprilie a fost declarată Ziua Bibliotecarului din România, sărbătorită la aceeași dată, cu Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor.