19 octombrie 2017 — Evenimente

Atelier | Portretul – reprezentare și autoreprezentare (2)

Vă așteptăm să vă înscrieți copiii între 6 și 10 ani la cea de-a doua întâlnire din cadrul modulului „Portretul – reprezentare și autoreprezentare”, organizat sâmbătă, 21 octombrie 2017, începând cu ora 11.00, la Casa Memorială „George și Agatha Bacovia” (Str. George Bacovia 63).

Ne inspiră portretele și autoportretele poetului George Bacovia, realizate în creion, și dublul portret al soților Bacovia, realizat în basorelief.

Vom răspunde împreună la întrebările: Cum se face un portret? Cum ar arăta un portret al colegului/colegei din profil? Dar ca un personaj important? Ca rege/regină saupoet/poetă? Rockstar/președinte?

Atelierul practic va consta în noțiuni despre desenul în mișcare, crochiuri observaționale, lucru cu marker și carioci pe materiale neconvenționale. Vizionăm monede romane/grecești, basoreliefuri renascentiste, portrete din profil din lumea muzicii pop.

Programul desfășurării atelierelor din cadrul Modulului I:
– Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor” (Str. Mărțișor 26), ședința 1, sâmbătă, 14 octombrie 2017, ora 11.00;
Casa Memorială „George și Agatha Bacovia” (Str. George Bacovia 63), ședința 2, sâmbătă, 21 octombrie 2017, ora 11.00;
Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor” (Str. Mărțișor 26), ședința 3, sâmbătă, 28 octombrie 2017, ora 11.00;
Casa Memorială „George și Agatha Bacovia” (Str. George Bacovia 63), ședința 4, sâmbătă, 4 noiembrie 2017, ora 11.00.

– Înscrierea la atelier se face începând de luni, 16 octombrie 2017, exclusiv la adresa de e-mail: andreea.draghicescu.proiecte@gmail.com, în limita locurilor disponibile (max. 15 participanți/ședință atelier);
– Copiii pot fi înscriși fie la toate cele patru ședințe organizate în cadrul unui modul, fie la una/mai multe dintre ele;
– La programele permanente pentru familii, cu program fix, anunțate de noi, înscrierea se face începând cu marțea din săptămâna în care se desfășoară programul, iar orice modificare în programul dvs., vă rugăm să fie semnalată din timp, pentru a oferi publicului nostru posibilitatea participării;
– La programele pentru școli, programările se fac din timp, cu cel puțin două săptămâni înainte față de data solicitată pentru desfășurarea atelierelor;
– Taxa de participare constă în achitarea biletului de atelier de 5 lei/copil și a biletului de vizitare a casei de 2 lei/ copil.
______

Atelierele propuse de MNLR și Artcrowd la Casele Memoriale ale MNLR vor fi organizate pe parcursul a 12 module lunare și vor porni de la o temă generală anunțată la începutul fiecărui modul, urmând a fi inspirate de câte un obiect de patrimoniu din toate cele patru case memoriale, precum și de informații despre viețile celor patru scriitori ale căror case le vom descoperi împreună (Tudor Arghezi, George Bacovia, Ion Minulescu, Liviu Rebreanu). Ele se vor adresa publicului între 3-18 ani, fiecare atelier urmând a fi personalizat în funcție de vârstă, și vor conține exerciții și sub-teme adaptate vârstelor participanților.

Scopul atelierelor este de a dezvolta gândirea critică – prin observarea, analizarea și compararea obiectelor și imaginilor, gândirea creativă (prin găsirea unor soluții variate pentru o temă dată) și abilitatea de a lucra în echipă, prin intermediul exercițiilor de colaborare. Contribuim astfel la formarea publicului tânăr și la descoperirea și promovarea patrimoniului cultural al Caselor Memoriale ale MNLR, oferind acces la educație non-formală și la cunoașterea alternativă a istoriei literaturii și artelor.

Galerie Foto