31 mai 2018 — Evenimente

Ateliere pregătite de MNLR pentru Ziua Copilului

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită, ca măcar pentru o zi, să uitați de toate grijile și să sărbătoriți, alături de noi, Ziua Copilului.

De 1 iunie, copiii, părinții și bunicii sunt așteptați de la ora 13.00, la locul de joacă special amenajat de MNLR la Bookfest 2018, Romexpo, standul A03, la Atelierul Puzzle cu autori, pentru a construi împreună portretele unora dintre cei mai importanți scriitori români și pentru a așeza pe Harta Bucureștiului obiectivele culturale turistice valoroase.

Tot pe 1 iunie, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu, porțile muzeului sunt deschise, de la ora 16.00, pentru festivitatea de premiere a participanților la Cursul de scriere creativă. Poezie și presă susținut vreme de patru luni de Ciprian Chirvasiu, un curs teoretic de inițiere în universul și tehnicile poeziei clasice și contemporane și a unor genuri de presă aflate la granița cu textul literar, dar și un spectacol-lectură cu textele acestora.

De la ora 18.00, Șotronim la muzeu cu Nicu Alifantis. Ne distrăm, colorăm și ascultăm împreună 16 cântece pe versurile poeților Tudor Arghezi, George Topârceanu, Nina Cassian, Geo Bogza, George Țărnea, Ion Nicolescu, Eduard Pamfil, Octavian Sava, Guillevic, Apollinaire, Zahu Pană, Sigurdur Sigurdsson, Harry Martinsson, ce se vor regăsi în 16 desene, extrase, fiecare, din câte unul din cele 16 cântece din concert.

Intrarea este liberă.

Vă așteptăm cu drag!

 

 

 

 

 

 

Galerie Foto