11 iulie 2022 — Evenimente

Adolescent în ficțiune / tema 2: Jocuri video

O joacă sau o treabă serioasă — și pentru tineri, și adulți —, jocurile video îl învață pe Horia empatie și istorie și îl fac să constate că generațiile vor avea mereu ceva de împărțit. Dar ce contează în final este să îți faci propria poveste, ne spune el. Filosoful Radu Uszkai se întreabă dacă nu cumva asistăm totuși la o nouă formă de artă în curs de afirmare, iar Alina Hora, consilier școlar, ne dă întâlnire la jumătatea drumului cu cei din generațiile mai tinere. Horia le lansează o provocare celor care încă nu au dat o șansă jocurilor video în eseul „Jocurile video și o scurtă chestie despre ele”: să iasă din zona de confort și să se bucure de evoluția tehnologiei.

Pe https://fata-verso.ro/index.php/2022/07/07/adolescent-in-jocuri-video/ (www.fata-verso.ro) puteți asculta noul episod din podcast, intitulat „Adolescent în jocuri video”

Proiectul beneficiază de sprijinul AFCN și este dezvoltat în parteneriat cu Librăriile Cărturești, Muzeul Naţional al Literaturii Române și Institutul Polonez / Instytut Polski w Bukareszcie.