6 iulie 2018 — Evenimente

Alina Manole în grădină la Muzeu | neCântate 2.0

Muzeul Național al Literaturii Române vă așteaptă la un spectacol-eveniment susținut de Alina Manole, sâmbătă, 28 iulie 2018, ora 19.00, în grădina din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8.

Alina Manole cântă rar solo pentru că a decis, demult, că muzica și versurile ei trebuie să ajungă la spectator în forma lor complexă, pentru un plus de dinamică a stărilor pe care artista le transcrie în compoziții. În aceste condiții, o parte dintre piesele pe care le-a scris stau cuminți și așteaptă întâlnirea cu publicul.

O dată pe an, de ceva vreme încoace, artista s-a prezentat singură în fața publicului din București. Anul acesta, „fata cu Luna Pătrată” revine cu un concept de spectacol, multimedia, lansat anul trecut în premieră. Un spectacol care unește muzica și poezia Alinei, acea poezie scrisă aparte de acordurile chitarei. Cine va veni să o vadă și să o asculte va asista, de fapt, la un dialog între Alina-Cântătoare și… Alina-Poemă, într-o construcție specială de spectacol. Da, veți vedea două Aline pe scenă și nu este o glumă! Spectacolul se numește Necântate 2.0 și va fi găzduit de Muzeul Național al Literaturii Române, în grădina sa de poveste.

Alina Manole este o excepție în sine de la rețeta muzicală a artiștilor români. Nu cântă despre dragostea perfectă, concertele din spatele ușilor închise sunt povestite ca un secret magic, din om în om, se plimbă în voie prin viețile celor care o ascultă, vindecă pe cât poate urmele iubirilor reale sau închide în cutii amintiri cu amanți și relații interzise. Prin cele 6 materiale discografice de până acum – Luna Pătrată, Cu Drag, Dragoste în 3, Fericirea de Luni, 3 AM și Lucruri simple – a definit un stil muzical cu amprentă puternică, indiferent de conceptul de spectacole pe care le-a creat și pe care le propune publicului.

Mai multe informații despre artistă se găsesc la adresa www.alinamanole.ro.

Intrarea este liberă – motiv în plus să primiți cu bucurie cadoul de suflet al organizatorilor și al artistei.