29 martie 2018 — Evenimente

Animale și creaturi fantastice în artă @teliere pentru copii ArtCrowd

Sâmbătă, 31 martie 2018, ora 11.00, la Casa Memorială „Liviu și Fanny Liviu Rebreanu” (Blvd. Prof. Dr. Gheorghe Marinescu 19) invităm copiii cu vârste de 6-10 ani la ultima ședință din cadrul modulului „Animale și creaturi fantastice în artă”.

Vom parcurge împreună câteva momente importante din istoria artei, îndreptându-ne atenția înspre diferite animale reprezentate în opere de artă și înspre rolul creaturilor fantastice în imaginarul uman.

Întrebări cheie: Ce fel de plante observăm? Cum arată plantele tropicale? Ce este o pădure tropicală și care este rolul său în ecosistem? Ce animale care trăiesc în junglă cunoaștem? Care este relația dintre animale și plante? De ce picta Henri Rousseau plante și animale?

Învățăm noțiuni de biologie și ecologie, și, bineînțeles, ne dezvoltăm cunoștințele de istoria artei. Vizităm casa memorială a scriitorului Liviu Rebreanu și ne construim povestea folosită în desen, prin realizarea de desene observaționale. Alcătuim un desen final bazat atât pe observație, cât și pe imaginație. La final, prezentăm lucrarea în fața colegilor.
______________

– Înscrierea la atelier se face exclusiv la adresa de e-mail: andreea.draghicescu.proiecte@gmail.com, în limita locurilor disponibile (max. 15 participanți/ședință atelier);
– Copiii pot fi înscriși fie la toate cele patru ședințe organizate în cadrul unui modul, fie la una/mai multe dintre ele;
– La programele permanente pentru familii, cu program fix, anunțate de noi, înscrierea se face începând cu marțea din săptămâna în care se desfășoară programul, iar orice modificare în programul dvs., vă rugăm să fie semnalată din timp, pentru a oferi publicului nostru posibilitatea participării;
– La programele pentru școli, programările se fac din timp, cu cel puțin două săptămâni înainte față de data solicitată pentru desfășurarea atelierelor;
– Taxa de participare constă în achitarea biletului de atelier de 5 lei/copil și a biletului de vizitare a casei de 2 lei/ copil.
________________

Atelierele organizate de MNLR și Artcrowd la Casele Memoriale ale MNLR vor fi organizate pe parcursul a 12 module lunare și vor porni de la o temă generală anunțată la începutul fiecărui modul, urmând a fi inspirate de câte un obiect de patrimoniu din toate cele patru case memoriale, precum și de informații despre viețile celor patru scriitori ale căror case le vom descoperi împreună (Tudor Arghezi, George Bacovia, Ion Minulescu, Liviu Rebreanu). Ele se vor adresa publicului între 3-18 ani, fiecare atelier urmând a fi personalizat în funcție de vârstă, și vor conține exerciții și sub-teme adaptate vârstelor participanților.

Scopul atelierelor este de a dezvolta gândirea critică – prin observarea, analizarea și compararea obiectelor și imaginilor, gândirea creativă (prin găsirea unor soluții variate pentru o temă dată) și abilitatea de a lucra în echipă, prin intermediul exercițiilor de colaborare. Contribuim astfel la formarea publicului tânăr și la descoperirea și promovarea patrimoniului cultural al Caselor Memoriale ale MNLR, oferind acces la educație non-formală și la cunoașterea alternativă a istoriei literaturii și artelor.

Galerie Foto