26 octombrie 2023 — Evenimente

„Artă în porțelan” – expoziție de bijuterie Maria Paltin

Muzeul Național al Literaturii Române organizează, la sediul său din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, în perioada 1 – 26 noiembrie 2023, expoziția de bijuterie contemporană „Artă în porțelan”, a artistei Maria Paltin. Expoziția, care va fi deschisă miercuri, 1 noiembrie 2023, ora 18.30, va prezenta creații unicat ale artistei din colecțiile „Din natură”, „Dignity” și “The Flow”.

Maria Paltin este arhitect de profesie și este pasionată de bijuterii. A încercat diverse materiale și tehnici, până a descoperit porțelanul, de care s-a îndrăgostit iremediabil. Creațiile artistei sunt extrem de personale, ele vin dintr-o zonă a sentimentelor puternice, a trăirilor care lasă urme și care trebuie exteriorizate.

Pentru Maria Paltin, bijuteria contemporană exprimă mai laborios sentimentele creatorului. Purtătorul trebuie să înțeleagă și să rezoneze cu conceptul, trebuie să-l simtă și să și-l asume, fie că el vorbește despre frumos, urât, curaj sau visare.

Știind cât de uzuale au devenit elementele de limbaj în societatea contemporană, facilitate de social media, de dorința de a exprima cât mai mult printr-o imagine, artista își asumă faptul că bijuteria contemporană poate transmite foarte mult și că ea trebuie folosită ca modalitate de a expune anumite valori și trăiri.

Maria Paltin trăieşte în Bucureşti şi, din anul 2019, creează bijuterie contemporană.

https://www.facebook.com/MariaPaltinJewellery/

https://www.instagram.com/maria_paltin/