9 mai 2018 — Evenimente

Audiție Teatrul Național Radiofonic | „Aici, acolo”, de Mihai Ignat

Muzeul Național al Literaturii Române și Teatrul Național Radiofonic vă invită la audiția cu public, în avanpremieră, a spectacolului „Aici, acolo” de Mihai Ignat joi, 10 mai, de la ora 17.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu, nr. 8. Adaptarea radiofonică și regia artistică e semnată de Diana Mihailopol.

În distribuție: Virgil Ogășanu, Ana-Ioana Macaria, Gavril Pătru, Andrei Huțuleac, Liviu Lucaci. Regia de montaj: Florin Bădic. Regia de studio: Janina Dicu. Regia muzicală: Stelică Muscalu. Regia tehnică: inginer Mirela Georgescu. Redactor: Oana Cristea Grigorescu. Producție TNR mai, 2018. Premiera radiofonică va fi difuzată marți, 15 mai, ora 20.00, la Radio România Cultural.

Mihai Ignat a fost rând pe rând jurnalist, secretar literar și profesor de liceu până ce studiile de filologie finalizate cu un doctorat i-au deschis cariera universitară. În prezent este conferențiar la Facultatea de Litere a Universității Transilvania Brașov. Mihai Ignat s-a lansat ca dramaturg cu un spectaculos premiu de debut la Radio BBC Londra cu piesa Crize sau Încă o poveste de dragoste, montată de BBC în 2004 ca urmare a nominalizării la International RadioPlaywriting Competition 2003 a BBC WorldService & British Council. Aprecierea criticii de specialitate a consolidat interesul regizorilor pentru dramaturgia lui Mihai Ignat fiind în prezent unul dintre cei mai jucați dramaturgi români contemporani în teatrele din țară. Totodată, piesele sale se regăsesc și în repertoriile teatrelor independente pentru adapatabilitatea lor la spații mici, cu distribuții restânse dar cu conflicte puternice și teme ancorate în realitatea românească contemporană.
Piesa „Aici, acolo” este a treia piesă a dramaturgului Mihai Ignat produsă de Teatrul Național Radiofonic, pe care o propune acum regizoarea Diana Mihailopol la distanță de peste un deceniu de precedenta. Textul piesei „Aici, acolo” explorează universul vieții de familie din perspectiva fracturii pe care o provoacă despărţirea: femeia pleacă la muncă în străinătate, familia se înstrăinează, copilul crește cu un singur părinte.

Intrarea e liberă, în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm!