15 aprilie 2020 — Conferințe

Best of MNLR | Conferințe de istoria artei | „Orașul de pe chipul nostru”, Adrian Majuru

Meseria pe care o practicăm, arhitectura și deschiderea unui oraș, cadrul social și interacțiunile noastre lasă o amprentă asupra chipului, posturii, vestimentației, stării de spirit și atitudinii noastre. Aflați care sunt motivele și cauzele acestei legături profunde între orașul în care locuim și chipul nostru din analiza portretelor unor șoferi, ingineri, negustori, politicieni, avocați, ofițeri, realizată de istoricul Adrian Majuru, în cadrul conferinței pe care vă invităm s-o vizionați pe canalul nostru de YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=Eu4MFJwmc6o

Adrian Majuru este director al Muzeului Municipiului București și profesor asociat al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București. A finalizat cursuri postdoctorale prin programul POSDRU în antropologie (2011-2013), organizate de Academia Română. A urmat stagii de cercetare la Österreichische Akademie der Wissenshaften, Viena, sub îndrumarea prof. univ. dr. Kahl Thede, și la Universitatea de Vară CEU, Budapesta. A susținut numeroase conferințe în țară și în străinătate, la New York, Viena, München.

Este membru al Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor și expert în domeniul Bunuri Arheologice şi Istoric Documentare: istorie modernă şi contemporană. A coordonat proiecte de succes, printre care amintim: „Meşteşuguri şi meşteşugari din vechiul Bucureşti” și „Drumul caravanelor comerciale: de la comitele Laurenţiu la Manuc Armeanu”, hărți realizate de Pro Patrimonio, în trei versiuni: engleză, franceză, şi română. În anul 2012 a avut inițiativa publicării Revistei de Antropologie Urbană la editura Oscar Print, revistă cu apariție semestrială.