1 septembrie 2021 — Evenimente

Cafeneaua critică | Episoadele #62 și #63

mini-Cafeneaua critică on-line:
Luni, 6 septembrie 2021, ora 19.00: Horia Gârbea
Joi, 9 septembrie 2021, ora 19.00: Virgil Ștefan Nițulescu
pe site-ul MNLR, pe platforma culturaindirect.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului

Invitatul episodului 62 al mini-Cafenelei critice on-line, luni, 6 septembrie 2021, este poetul, prozatorul, dramaturgul, eseistul și traducătorul Horia Gârbea.

Invitatul episodului 63, joi, 9 septembrie 2021, este istoricul și muzeologul Virgil Ștefan Nițulescu, directorul Muzeului Național al Țăranului Român din București și redactor-șef al Revistei muzeelor.

Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Desfășurată din primăvara lui 2018 la Muzeul Național al Literaturii Române – MNLR, Cafeneaua critică, longevivul proiect de dezbateri culturale inițiat în 1994 de criticul Ion Bogdan Lefter, profesor la Facultatea de Litere a Universității din București, și-a suspendat edițiile săptămânale în perioada martie 2020-ianuarie 2021 din cauza pandemiei generate de coronavirusul SARS-COV-2. Încă în plină criză sanitară mondială, deci în imposibilitate de a-și relua întâlnirile cu invitați speciali și cu public, Cafeneaua critică a revenit totuși pe 1 februarie 2021 sub forma unor mini-Cafenele critice on-line pe site-ul MNLR, pe platforma culturaindirect.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului. În locul obișnuitelor dezbateri ample pe subiecte de actualitate culturală, mini-Cafenelele critice oferă dialoguri cu personalități literare, artistice, intelectuale despre chiar viața din timpul pandemiei.

Toate episoadele mini-Cafenelei critice on-line pot fi accesate aici.