3 decembrie 2021 — Evenimente

Cărți poștale de Crăciun și Anul Nou | expoziție MNLR în București Mall Vitan 10 – 31 decembrie 2021

În preajma Crăciunului și a trecerii dintre ani, cele mai așteptate sunt clipele în care primim sau pregătim cadouri și mesaje pentru cei dragi. Orice obiect se transformă într-un dar nobil atunci când este însoțit de gândurile noastre, transmise prin viu grai sau așternute pe hârtie. Când distanțele devin tot mai mari, iar călătoriile sunt tot mai rare, tocmai cuvintele sunt cele care ne apropie cu adevărat.

Vă invităm ca, în acest an, să trimiteți câte o scrisoare tuturor persoanelor cărora doriți să le mulțumiți pentru că fac partea din viața voastră. Iar pentru a vă inspira, noi am ales din bogata colecție a Muzeului Național al Literaturii Române scrisori și cărți poștale transmise de scriitori prietenilor și rudelor sau primite de la acestea, cu „vaste și complexe urări”, cu „mult noroc și plină sănătate din pragul anului care începe” și urări care fac trimitere, bineînțeles, și la inspirație: „La mulți ani! Și la mai multe schițe, momente, nuvele, romane”.

Expoziția, organizată de MNLR cu sprijinul deosebit al București Mall Vitan și în parteneriat cu Centrul pentru Tineret al Municipiului București, va putea fi vizitată în centrul comercial, zilnic, în perioada 10-31 decembrie 2021.

Echipa proiectului expozițional

Relații Publice: Andreea Balaban
Muzeografi: Daniela Băbu, Radu Băieșu, Diana Iancu-Albu, Oana Oros, Mihaela Stanciu, Anni Udrea
Creație grafică: Anca Ivan
Multimedia: Alex Ursu
Fotograf: Dan Vatamaniuc

Pentru detalii, vă rugăm să ne scrieți la adresa programe@mnlr.ro sau pe WhatsApp, la numărul 0736.598.451 (Gabriela Toma).