12 aprilie 2020 — Conferințe

Conferințe de istoria artei: „Legende urbane”, Silviu Angelescu

Legendele urbane spuse la cozile interminabile din perioada comunistă sau în răgazul unei călătorii dintr-un oraș în altul, sub diferite avataruri, acestea constituie parte din mentalitatea și microuniversul unui spațiu citadin. Străinul, taximetristul sau călătorul sunt câteva dintre personajele acestor povestiri.

Vă invităm să urmăriți conferința „Legende urbane”, susținută de prof. Silviu Angelescu, pe canalul nostru de YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=ICmQuwEI8Pg&feature=youtu.be

Silviu Angelescu este profesor universitar şi cercetător principal I. Între 1991-1995 a fost Șeful Catedrei de etnologie şi folclor la Facultatea de Litere, iar între 1997-2004, director al cursurilor de vară ale Universităţii Bucureşti. În perioada 1995-1996, a fost ector de limbă şi literatură română la Universitatea Sorbona, Paris IV. Din anul 1999 până în martie 2011 a condus Institutul de Istoria Artei, activând totodată ca director al revistelor IIA. A supervizat realizarea proiectelor de cercetare naţionale la care a participat institutul, în cadrul programelor CERES şi CEEX.

A iniţiat împreună cu reprezentanţii altor instituţii proiectul de studii „Dunărea şi Dunărea. Fluviul şi reprezentările lui în arte”, ale cărui rezultate au fost făcute publice într-o serie de simpozioane cu participare internaţională (2005-2008).

Este membru Membru al Consiliului naţional de atestare a titlurilor ştiinţifice şi diplomelor, al Societăţii de Ştiinţe Filologice din România și al Uniunii Scriitorilor din România.