20 martie 2023 — Evenimente

COMEDIE PENTRU LICEENI DE ZIUA MONDIALĂ A TEATRULUI

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Teatrul de Comedie, organizează de Ziua Mondială a Teatrului o serie de evenimente dedicate elevilor de liceu. Astfel, luni, 27 martie 2023, ora 17.00, la sediul MNLR (strada Nicolae Crețulescu 8), scriitorul și dramaturgul Matei Vișniec va susține o conferință despre importanța dramaturgiei.

Având ca fundal decernarea premiilor pentru concursul de eseuri „Dramaturgia cool” ediția a II-a, tot luni, 27 martie, începând cu ora 18.00, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie, conf. univ. dr. Ana Maria Nistor va susține un colocviu interactiv, prin care îi provoacă pe tinerii liceeni să se familiarizeze cu elementele mai puțin cunoscute ale construirii unui spectacol de teatru. Seara se va încheia cu un concert susținut de actorul Teatrului de Comedie, Răzvan Krem Alexe KREM & DJ ȘERBĂNESKU.

***

PROGRAM

Sediul MNLR, Strada Nicolae Crețulescu nr. 8
ora 17.00 – „Festivalurile de teatru, de ce ne plac, de ce nu ne plac?” | Conferință
Invitat: Matei Vișniec
Moderator: Ioan Cristescu

Cu această ocazie se va lansa albumul foto Cuvinte întrupate. Imagini și formă în universul teatral al lui Matei Vișniec. Albumul face parte din proiectul „Memoria afectivă” al Asociaţiei Un Concept Luna

Teatrul de Comedie, Sala Nouă (str. Sf. Vineri, nr. 11)
ora 18.00 – Colocviu interactiv
Invitat: Ana Maria Nistor

ora 18.50 Anunțarea câștigătorilor concursului de eseistică
Invitat: Ioan Cristescu

ora 19.10 – Concert
KREM & DJ ȘERBĂNESKU

***Intrarea la evenimente este liberă, în limita locurilor disponibile.