17 iulie 2017 — Evenimente

Concert: Marius Bațu în grădină la Muzeu


Muzeul Național  al Literaturii Române
 vă invită 
la evenimentul Marius Bațu în grădină la Muzeu, o întâlnire cu poezia și muzica, joi, 20 iulie 2017, de la ora 20.00, la noul sediu din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8.

Folk înseamnă în primul rând poezie, muzică, mesaj, idei. Folk înseamnă spirite libere. Dar „nu poți să contezi numai pe muzică. Trebuie să găsești un echilibru între muzică și poezie. Trebuie să ai un numitor comun celor cărora li te adresezi”, spunea într-un interviu Marius Bațu.

Cantautorul, născut la 30 octombrie 1959, la Constanța, s-a remarcat în lumea muzicii folk românești în 1977, când a înființat, alături de Eugen Baboi, grupul Poesis. În perioada 1982-1985, a activat în „Cenaclul Flacăra”, iar în 1994, după opt ani petrecuți în Germania, a revenit în România și a reluat activitatea grupului Poesis, lansând în 1996 albumul Cântec șoptit. A colaborat cu formația Holograf, susținând partitura de chitară acustică și backing vocal. În aceeași perioadă, îl regăsim alături de Ducu Bertzi pe albumele Dor de ducă, Sufletul meu și Poveste de iarnă; Mircea Vintilă – albumul Madama de pică, Ovidiu Lipan Țăndărică – Renașterea, Dinu Olărașu – Vis-a-vis, Stepan Project – Sensul vieții, Compact – 5.Compact. În 2001, Marius Bațu a fost cooptat în grupul Pasărea Colibri, formație alături de care lansează albumul Încă 2000 de ani. După perioada Pasărea Colibri, a participat la diverse spectacole alături de Ducu Bertzi, Florian Pitiș și alți artiști. În 2007, Marius Bațu și Eugen Baboi s-au reunit în fața publicului românesc și au lansat un nou produs marca Poesis, albumul Babilon.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române.