22 iunie 2017 — Evenimente

Concert: Nicu Alifantis în grădină la Muzeu

Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) organizează vineri, 30 iunie 2017, începând cu ora 20.00, în grădina din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, concertul Nicu Alifantis în grădină la Muzeu.

Fiecare apariție a lui Nicu Alifantis te conectează la forța, emoția și pasiunea pe care le-a așezat în cântecele, dar și în poeziile sale. Nicu Alifantis are darul de a-și conduce spectatorii spre tărâmuri care îi transformă, care îi ajută să devină mai buni. Trăieşte cu responsabilitate, face slalom printre prostie şi ipocrizie, iubeşte cum cântă şi cântă cum iubeşte, cu acorduri pline şi fidele, în deplinătatea forţelor sale artistice.

Nicu Alifantis își descrie experiențele de până acum ca fiind „un bulgăre de zăpadă care se tot rostogoleşte şi devine din ce în ce mai mare, pe măsură ce anii trec. Deci, din punct de vedere profesional, anii aceştia m-au motivat să adun în mine o zestre considerabilă. Artistul e apreciat de public, dăinuie şi are o existenţă mai lungă abia în clipa în care se regăseşte, în clipa în care şi-a ales un drum, în clipa în care lumea crede că tot ceea ce face vine din suflet.” 
Orice artist consideră întâlnirea cu publicul un moment privilegiat. Aceasta este șansa unei dedicări totale și a unei comuniuni intime între artist și publicul său. Nicu Alifantis în grădină la Muzeu este o întâlnire cu un artist care și-a dedicat întreaga viață cuvântului, poeziei și muzicii.
Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române.
Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, TV City, Observator Cultural, Cultura, Contemporanul, AgenţiadeCarte.ro, publicația on-line IQool.