13 noiembrie 2017 — Evenimente

Conferință de istoria artei: DADA și sfârșitul clasicității

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită marți, 14 noiembrie, de la ora 18.30, la o conferință despre avangardă.

Prin amploarea și prin dimensiunile insurgenței, avangardele de la începutul secolului XX și, în special, DADA, au reprezentat o schimbare în percepția și în abordarea imaginii artistice care a răstrurnat întreaga moștenire clasico-renascentistă.

Care au fost împrejurările și filosofia acestei revoluții, iată întrebarea la care criticul de artă Pavel Șușară va încerca să ofere un răspuns.

Pavel Șușară este critic și istoric de artă, monograf, poet, publicist și scriitor român, cercetător de istorie a artei. Specializat în istoria artei moderne și contemporane, Pavel Șușară este autorul unei monografii importante despre opera pictorului Corneliu Baba, dar și un poet având câteva volume de poezii publicate, pentru care a primit un premiu al Uniunii Scriitorilor din România în 1996. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, colaborator al postului de radio România Liberă, membru al Asociației Internaționale a Criticilor de Artă, expert în artă, atestat de Ministerul Culturii, membru al Uniunii Artiștilor Plastici și Președintele Asociației Experților și Evaluatorilor de Artă din România.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române

Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, TV City, Observator Cultural, Contemporanul, AgențiadeCarte, IQool

Galerie Foto