11 octombrie 2018 — Colocvii, seminarii și conferințe

Conferințele Centenarului | acad. Nicolae Victor Zamfir

Vă aşteptăm la cea de-a cincea Conferință a Centenarului dedicată cercetării româneşti în domeniul fizicii, alături de invitatul special al acestei ediţii, acad. Nicolae Victor Zamfir. Evenimentul va avea loc marţi, 16 octombrie 2018, ora 18.30, la sediul MNLR din Strada Nicolae Creţulescu nr. 8.

Nicolae Victor Zamfir este doctor în fizică, Președinte al secției de Științe Fizice a Academiei Române, director al Institutului Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară (IFIN) din Bucureşti – Măgurele. Nicolae Victor Zamfir este director al celui mai mare proiect ştiinţific din România, şi anume Laserul de la Măgurele. Academicianul a lucrat şi a desfăşurat activitate de cercetare la Universitatea din Koln, Germania, la Brookgaven National Laboratory, din New York, SUA, şi a fost research professor la Universitatea Yale din SUA.

Seria de conferinţe multidisciplinare are ca scop radiografierea evoluției societății și a culturii românești din ultima sută de ani, în contextul Centenarului Marii Uniri, aducerea în fața unui public larg a unor personalități marcante care vor aborda subiectele într-o manieră modernă, conferința propriu-zisă fiind însoțită de materiale video, foto inedite. După prezentarea conferențiarului, publicul va putea intra în dialog cu acesta într-o serie de discuții libere. Conferințele vor fi înregistrate și încărcate pe contul de Youtube al Muzeului, devenind atât o sursă importantă de educație non-formală, cât și un material video cu o importanță istoric-documentară importantă.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Coordonator de proiect: Dalina Bădescu

Galerie Foto