13 noiembrie 2018 — Colocvii, seminarii și conferințe

Conferințele Centenarului | O sută de ani de chimie românească | Prof. dr. ing. Sorin Roșca

Istoria recentă a chimiei în România, de la aspectele academice și cercetarea științifică de vârf la domeniul industrial și la viața culturală, precum și personalitatea remarcabilă a lui Costin Nenițescu vor fi prezentate de prof. dr. ing. Sorin Roșca într-o conferință excepțională joi, 15 noiembrie 2018, ora 18.30, la sediul MNLR din Strada Nicolae Creţulescu nr. 8.

Costin Nenițescu (1902 – 1970) este creatorul școlii moderne de chimie organică românească. Cariera sa, de savant și profesor, se suprapune cu o jumătate de secol de istorie (1925 – 1970), iar forța sa anticipatoare remarcabilă a permis dezvoltarea chimiei românești în contextul european efervescent al secolului al XX-lea, dar și abordarea provocărilor secolului al XXI-lea.

Seria de conferinţe multidisciplinare are ca scop radiografierea evoluției societății și a culturii românești din ultima sută de ani, în contextul Centenarului Marii Uniri, aducerea în fața unui public larg a unor personalități marcante care vor aborda subiectele într-o manieră modernă, conferința propriu-zisă fiind însoțită de materiale video și fotografii inedite.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Coordonator proiect: Dalina Bădescu