22 ianuarie 2018 — Evenimente

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române: prezentarea volumului Catrina și Marele Domn-Somnscris

Vă invităm în dimineața zilei de 27 ianuarie, ora 11, în sediul MNLR din Strada Nicolae Crețulescu 8, la o prezentare a volumului Catrina și Marele Domn-Somnscris de Alina Purcaru şi ilustrat de Mihaela Paraschivu, în prezența acestora.

Marele Domn-Somn, Domnica-Somnica și Pui de Somn sunt făpturi fermecate și prietenoase, care iubesc copiii și care știu să se joace și după ora de culcare. Povestea Catrinei și a aventurilor în Țara Viselor este o poveste pentru toți, dar mai ales pentru cei care visează că joaca nu se termină niciodată. Nici măcar atunci când se lasă întunericul.

Evenimentul, moderat de Vasile Ernu, face parte din proiectul Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române, organizat de Primăria Municipiului București prin intermediul MNLR.

ALINA PURCARU (n. 1982) a absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii Bucureşti. A lucrat în presa cotidiană şi a publicat constant cronici de carte şi articole în revistele Observator cultural, Dilema Veche, Dilemateca, Noua literatură, Bookaholic.ro şi Suplimentul de cultură. Este coautoare a romanului colectiv „Rubik” (Editura Polirom, 2008) şi coordonatoarea volumului „Poveşti cu scriitoare şi copii” (Editura Polirom, 2014). În prezent, este redactor la revista Observator cultural. A publicat în 2016 volumul de poezii „rezistenţă” la editura Cartea Româneacă.

MIHAELA PARASCHIVU artist vizual şi ilustrator. Masterandă a Facultăţii de Arte Plastice, secţia Grafică, Bucureşti 2009. Membră a Clubului Ilustratorilor din anul 2005. A ilustrat câteva cărţi în colaborare cu edituri din România şi din străinătate. De asemenea, a realizat ilustraţii pentru reviste şi clienţi privaţi. A mai făcut ilistraţii pentru „Basme și povești românești”, „Basme”, „Comoara fermecată cu povești”, „Balada celor cinci motănași”.