24 octombrie 2018 — Lansări de carte

„Dați totul la o parte ca să văd” de Eugen Cioclea

Editura Cartier și Muzeul Național al Literaturii Române, cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în România, organizează miercuri, 31 octombrie 2018, la ora 19.00, lansarea volumului antologic de poezie Dați totul la o parte ca să văd de Eugen Cioclea (Editura Cartier, 2018, poeme alese de Emilian Galaicu-Păun) și a filmului Eu, Geniu Cioclea (Casa de filme OWH TV Studio, 2018, în regia Violetei Gorgos).

Eugen Cioclea (1948 – 2013), cel mai trist poet din Europa, a sfidat regimurile, a fost idolul unor întregi generații de literați. A  provocat și a inspirat, a ținut discursuri memorabile, s-a îndrăgostit, s-a însurat, a făcut copii, a divorțat si iar a iubit. Și-a făcut prieteni și i-a dezamăgit, și-a făcut promisiuni și nu le-a respectat…Și-a făcut un nume prin epopei bahice pe care le trăia prin amiciția, admirație, mila, lehamitea și uneori scârba celor din jur. Apreciat de unii și hulit de alții, autentic și inedit, poetul și-a cărat cu demnitate crucea și a sfârșit conform propriilor figuri de stil: Eu, Geniu Cioclea.

Moderator: Claudiu Komartin

Invitați: Emilian Galaicu-Păun, scriitor și redactor-șef al Editurii Cartier, Virgiliu Mărgineanu, directorul general al Casei de Filme OWH TV STUDIO, regizoarea Violeta Gorgos, pictorul Nicolae Guțu, criticul Cosmin Ciotloş și poetul Cosmin Perța.

Evenimentul va avea loc la sediul MNLR din Str. Nicolae Creţulescu 8.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.