28 aprilie 2020 — Educație muzeală

De la Case adunate… și iarăși la lume date, Episodul 31

Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor”, Episodul 31

„Odaia dă în stradă, peste peticul de grădină cu pomi în desfășurare, împrejmuit cu zăbrele. Au înflorit caișii deodată, peste noapte, mai nainte ca frunzele să li se fi desfăcut. Le-am găsit dimineața furcile ramurilor cu totul albe, ca și cum ar fi fost înmuiate în lăpturile groase ale nopții și ar fi înghețat pe ele varul de argint al lunei și de sidef, covăsite proaspăt în fildeș. În două zile, caisul s-a îmbrăcat în bumbacul selenar și a stat în geamul meu – prevestitor de bine – ca o panoplie cu mii de steaguri mărunte, ca niște roiuri de fluturi albe, spânzurate în aer desupra tulpinii.” („Un ciob de primăvară” de Tudor Arghezi)

Astăzi colega noastră Dorothea Nicolescu vă invită să descoperiți împreună universul celor mai fermecătoare făpturi și obiecte mărunte din imaginarul arghezian dedicat primăvarii.

Așteptăm desene și texte create de voi pornind de la imaginile atât de puternice pe care Arghezi le obține prin cuvânt, pe adresa de e-mail case.memoriale@mnlr.ro. Material video filmat și editat de Andrei Nicolescu