2 octombrie 2021 — Lansări de carte

Dublă lansare de carte Editura Neuma

Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește miercuri, 6 octombrie 2021, de la ora 16.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, o dublă lansare de carte Editura Neuma, „Alchimia memoriei”, de Raluca Faraon, și „Anatomia cuvântului”, de Gabriel Gherbăluță. Invitat: Horia Gârbea.

Raluca Faraon s-a născut la 1 septembrie 1977, la Huși. A publicat poezie în antologii (în limbile română, franceză, engleză, spaniolă), la Editura Anamarol (București) și în limba română, la editurile Detectiv literar, Betta, București, Editura Sfântul Ierarh Nicolae (o antologie româno-australiană), Brăila, Editgraph, Buzău. A primit Premiul de Debut în poezie (în manuscris) al Editurii Junimea, în cadrul Festivalului Național de Poezie Costache Conachi, 2018, ediția XXVI, premiu ce a constat în publicarea volumului „să locuiești într-un cerc și să nu-ți atingi centrul” la Editura Junimea, în 2019, în colecția Numele Poetului. Doctor în filologie din 2018, cu teza „Ipostaze ale neliniștii în literatura postbelică”, sub conducerea prof. univ. dr. Mircea Martin, membru corespondent al Academiei Române, la Universitatea București. Redactor al revistei Hyperion din 2019. Volume publicate: „să locuiești într-un cerc și să nu-ți atingi centrul”, 2019, Editura Junimea (Iași); „Flash – itinerar critic prin poezia românească de azi”, 2019, Editura Rafet (Râmnicu Sărat); „Alchimia memoriei”, 2020, Editura Neuma (Cluj).

Gabriel Gherbăluță s-a născut la Galați, la 30 septembrie 1956. Profesor la Liceul Tehnologic de Marină, Galați. Formator internaţional de teatru forum, instructor al trupei de teatru „Na Belea!”, a Liceului Tehnologic de Marină, Galați (2003-2018). A publicat poezii în revistele Dialogul, Antares, Revista Centrului Cultural Dunărea de Jos, Convorbiri Literare, Literatură și Artă (Rep. Moldova), Neuma, Poezia. Autor al volumelor de versuri: „Lasă-mă să te iubesc”, Rovimed Publisher, 2013, „Dumnezeu a pus semafoarele la o distanţă de două săruturi între respiraţii”, Măiastra, 2013, „Cui îi pasă că mâna mea stângă a înnebunit?”, Rovimed Publisher, 2014, „Despre cub şi iernile din el”, sonete I, Agol, 2015, „Femeii în galben”, Bookmasters, 2016, „Bestiarium vocabulum”, Tracus Arte, 2016, „Ziua in care mor apele și Oniropolis”, Pim, 2017, „Let’s Zeppelin”, Rafet, 2017, „Sonete II – ale luminii și Eu, Tu şi Poezul”, 2018, „ultimul amant al mariei tănase”, Junimea, 2018, „Elegii amânate”, Eurostampa, 2019, „Povestea lui a fost odată”, Pim, 2019, „Anatomia cuvântului”, Neuma, 2020. Realizator de emisiuni culturale la Radio Galaţi şi Radio Vocativ.

Intrarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.

Purtarea măștii de protecție rămâne obligatorie!
Vă mulțumim frumos pentru înțelegere!

Credit foto: Dan Vatamaniuc

Galerie Foto