Glisează meniul stânga/dreapta
28 martie 2022 — Lansări de carte
Muzeul Național al Literaturii Române și Editura Betta vă invită la o dublă lansare de carte vineri, 1 aprilie 2022, de la ora 16.00, sub egida cenaclului Arena literară. Este vorba despre „Infinit de lut” de Constantin Kapitza și „Pe cărările paradisului”(antologie) de Nicuță Ioan Lungu. Participă: Ana Dobre, Nicolae Georgescu, Aureliu Goci, Lucian Gruia, Emil Lungeanu, Eugenia Duță, Eliza Roha. Moderator Nicolae Roșu.
Constantin Kapitza s-a născut în Bucureşti, la 30 martie 1952. Este membru al Uniunii Scriitorilor, Filiala Galaţi-Brăila și scrie poezie de peste 35 ani. Datorită problematicii politice nu a fost publicat înainte de 1989, deşi era cunoscut în unele cenacluri de poezie încă din anii ’70, când frecventa cenaclul „Nicolae Labiş”. Debut editorial în antologia de poezie intitulată „Regina nopţii” în anul 2004, la Editura Granada. Urmează un debut în anul 2004, cu primul volum personal intitulat „Viavgor” la Editura Granada.Volumul cuprinde patru cicluri de poezii şi poeme scrise în perioada 1969-2000, uimind prin muzicalitatea versurilor, necunoscute până atunci publicului larg. În anul 2006 scoate al doilea volum, intitulat „Anaconda în Paradis”. În anul 2008, apar pe rând, un volum de poeme expresive, sub titlul „Umbra lui Scwartz” şi volumul de catrene şi epigrame originale, intitulat sugestiv „Fărâme politice” În anul 2009 Constantin Kapitza a publicat volumul de poeme intitulat „Cafeneaua de nisip”, lansat la USR(iunie) şi volumul de epigrame „Emograme politice”. Pe lângă volumele personale, poetul îşi găseşte locul şi în alte antologii de poezie, cum ar fi: „Exotice” şi „Armonii baroq”.
Nicuță Ioan Lungu este membru al Uniunii Internaționale a oamenilor de creație și în Consiliul Director al Societății Culturale Anton Pann din Râmnicu-Vâlcea. Un coagulant al oamenilor de cultură vâlceni, dar în special din zona Călimăneștiului. Este inițiatorul unor evenimente culturale cu participare națională dedicate Luceafărului. A debutat cu volumul „Iubirea, un veșnic început” în 2016, după care a mai publicat „Dor de Eminescu”, 2017; „Dincolo de vise”, 2017; „Menestreliana”, 2018; „Dincolo de vise” (ed. a II-a revizuită și adăugită), 2019; „Templul viselor”, 2019. Antologia „Pe cărările paradisului” cuprinde cele mai frumoase poezii din volumele publicate până în prezent.
Intrarea este liberă. Programările pot fi făcute la adresa programe@mnlr.ro.
Parteneri media: Radio România Cultural, Agerpres, Zile și Nopți, Observator cultural, Agenția de Carte, Iqool, Contemporanul, Modernism.ro, Radio Trinitas, Ordinea zilei.