Glisează meniul stânga/dreapta
22 octombrie 2019 — Lansări de carte
Muzeul Național al Literaturii Române vă invită sâmbătă, 9 noiembrie 2019, la ora 11.00, la sediul MNLR din Strada Nicolae Crețulescu 8, la o întâlnire cu scriitorii Magda Bădoiu, autoarea cărții „Egiptul ca o poveste”- note de călătorie, și Dan Tipuriță, autorul volumului de versuri „Plexul solar”.
Magda Bădoiu este profesoară de limba și literatura română. A publicat până în prezent zece volume de poezie („Chemarea salcâmilor”, 2002, ed. a II-a 2009; „Melancolii târzii”– 2006, 2009; „Câmpia mea din suflet”, 2009; „La margine de hat”, 2010; „Cocorii se întorc acasă”, 2010; „Înserări sihastre”, 2011 (alt fel de sonete); „Stele-n cuvinte”, 2012 (poezii); „De vorbă cu gândul”, 2013 (poezii); „Între două lacrimi și un sărut…”, 2013 (poezii); „Ah! Semnele…”, 2018, poezii. În ultima perioadă, Magda Bădoiu și-a axat activitatea literară pe note de călătorie, publicând, într-o serie de „Crochiuri sentimentale”, opt cărți cu asemenea subiecte, inclusiv volumul ce va fi lansat pe 9 noiembrie, despre „America celor o mie de fețe”; „Marea Britanie un imperiu”; Țările nordice – „Când înfloresc cireșii în fiorduri”; „Nopțile albe mai spun povești pe Volga” -Rusia; „Ca o stampă a timpului – China” ș.a., cărți bine primite de critica literară.
Dan Tipuriță este medic, fiind considerat de critica de specialitate inventatorul poeziei biogenetice, având pe această temă 22 volume de poezie, dintre care amintim: „Versuri de demult”; „Diamante pe coroana albă”; „Goodbye Florida”; „Vânzătorul de iluzii”; „Heterozis”; „Filogenie” (volum antologic); „Magia eredității”; „Genetica îngerilor”; „A.D.N.-ul fericirii”; „Să ne iubim deșertăciunile”, „La sărbătoarea genei cu dragoste”; „Încoronarea macilor”; „Diastola zborului alb”, „Zâmbetul se naște în nervul vag”; „Endorfinele” ș.a.
Ambii autori publică frecvent texte în revistele de cultură și apar în numeroase antologii de poezie, sunt prezenți în dicționare și cărți de sinteză despre poezia românească și au primit premii importante la concursurile de creație literară.
Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag!