12 November 2018 — Evenimente

MNLR | „Măcinat” – expoziție imersivă multi-sit în spațiul public

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la un eveniment inedit. Miercuri, 14 noiembrie 2018, de la ora 12:00, și respectiv de la 17:30, au loc în București cele două trasee artistice imersive ale expoziției „Măcinat”, rezultatul unei munci colective desfășurate pe parcursul ultimului an, de artiștii din comunitatea ARTHUB Bucharest.

Traseu diurn – La drum de zi

Oră începere: 12:00

Punct de pornire: intersecția străzilor Gen. Budișteanu cu Calea Griviței / coordonate GPS: 44.443904, 26.089366

Artist/ghid: Claudiu Cobilanschi

Traseu nocturn – La drum de seară

Ore începere: 17:30 / 17:45 / 18:00 / 18:15 / 18:30 / 18:45 / 19:00 / 19:15 / 19:30 / 20:00 / 20:15

Punct de pornire: Strada Berzei nr. 109 / coordonate GPS: 44.444759, 26.081009

Artiști: Elena Andrei, Angela Bontaș, Claudiu Cobilanschi, Adela Edu, Cristina Iacob, Mirela Iordache, Andrei Jindiceanu, Tudor Lüba, Lumi Mihai, Daniel Munteanu, Maia Ștefana Oprea și Mihail Văncică, Silvia Roman, Fabiola Stoi, Nona Șerbănescu, Vasile Tolan, Iulia Toma

Accesul este liber pentru ambele trasee, în baza rezervării prealabile. Rezervări prin formularul de înscriere.

Participarea la unul dintre trasee nu este condiționată de participarea la cel de-al doilea.

„Măcinat” este o expoziție multi-sit imersivă, la granița dintre artă, cercetare antropologică, ritual și gândire magică. Cei 17 artiști participanți propun publicului un parcurs inițiatic cu două trasee bucureștene, la drum de zi și la drum de seară. Vizitatorii vor călători printre instalații performative, instalații audio-video și intervenții în spațiul public.Expoziția încheie programul de cercetare, rezidență și producție artistică „Mori și comori, mituri și rituri”, program desfășurat pe durata anului 2018, pleacând de la o seamă de afinități, curiozități, căutări și nevoi extrem de personale, intime-artistic, împărtășite de un grup de lucru format din o parte a membrilor ARTHUB și invitații lor, programul a cuprins stagii de documentare în România și în Franța, organizarea unei rezidențe și a unei expoziții în Chalabre (Fr) și expoziția de la București. Continuarea programului va consta în editarea unei cărți de artă.

Progamul „Mori și comori, mituri și rituri” este organizat de Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane, prin intermediul comunității artistice ARTHUB, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, Puzzle Hostel, Black Habit, Le Moulin de l’Eveque (Fr), Primăria Chalabre (Fr) și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Informații  logistice / rezervări etc.: Sorina Dărăbanțiu,  sorinadarabantiu@gmail.com