11 September 2017 — Evenimente

Concert: Florin Chilian în Grădina MNLR

Invitatul special în grădina Muzeului Național al Literaturii Române joi, 14 septembrie, ora 20.00, este Florin Chilian, unul dintre cei mai apreciaţi cantautori români de muzică folk. Florin Chilian a învățat ce înseamnă muzica de la mentorul său, Valeriu Sterian, iar vocea lui ușor nazală și forța poetică îl remarcă drept un artist original, expresiv și de o sensibilitate unică. „Poezia înseamnă viață, respirație, zidiri și construcții în realitatea imediată. Un joc al vieții necesar și de neînlocuit. Asta pentru mine. Nu poți emoționa lacrima dintr-o privire decât dacă ai văzut cu și prin toți ochii lumii lăcrimând. Cu alte cuvinte nu cred că poți vorbi convingător despre o situație particulară decât dacă ești în stare să generalizezi la maximul posibil valențele acelei nuanțe ajungând la esența ei”, spune artistul într-un interviu acordat de curând.
Florin Chilian a refuzat compromisurile de orice natură, mai ales cele de dragul publicității. Se poate lăuda cu mai multe festivaluri câștigate, inclusiv Om bun. Albumul Iubi – Interfață la realitate, lansat pe 21 noiembrie 2001, a fost un adevarat succes. Au urmat, Zece porunci, 2005, Autistul – Nu-l mai goniți pe Brâncuși!, 2010, Pre@Clasic, 2017, Plânsurâsu – 2017.
Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române.

Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, TV City, Observator Cultural, Cultura, Contemporanul, Agenţia deCarte.ro, publicația on-line IQool.

Photo gallery