24 October 2017 — Evenimente

Conferință de Istoria Artei (IV) „Dincolo de Sfârșit. Istorii cartografice” cu Dalina Bădescu

Vă invităm marți, 24 octombrie 2017, la cea de-a patra Conferință de Istoria Artei din această sesiune, „Dincolo de Sfârșit. Istorii cartografice”, susținută de Dalina Bădescu, istoric de artă. Întâlnirea va avea loc în Sala Perpessicius a Sediului expozițional al MNLR (Strada Nicolae Crețulescu 8).

Vom vorbi despre modurile în care cartografia a fost un instrument de mediere între lumea văzută și cea nevăzută, despre teritorii imaginare, despre porți de acces către alte lumi și despre atlasuri astrologice. De la discul solar Nebra până la modelele matematice ale Universului, și de la cercurile Infernului lui Dante până la harta lui William Faulkner, vom trece prin cele mai importante momente din istoria cartografiei, în care Sfârșitul Lumii vizibile nu a însemnat decât primul pas spre o eliberare a spiritului și a imaginii.

Dalina BĂDESCU este inginer cartograf și istoric de artă, având o dublă specializare: geodezie și istoria artei. Domeniul principal de cercetare este istoria hărților, în care are publicate articole de cercetare în revistele de specialitate, precum și numeroase participări la conferințe naționale și internaționale. Este membru al Asociației Experților și Evaluatorilor de Artă din România, al ANEVAR și al Corpului Experților Tehnici.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române.

Photo gallery