24 June 2021 — Lansări de carte

„Dorm într-o coajă” | lansare de carte

Vineri, 2 iulie 2021, ora 15.00, scriitorul Victor Albu își va lansa cartea Dorm într-o coajă, al cincilea volum semnat de autor.

Victor Albu s-a născut la Sibiu, în 20 iulie 1951. În anul absolvirii Liceului Octavian Goga a debutat în suplimentul literar al Tribunei Sibiului cu ciclul de poezii Cântece de la apele Stezei.

A corespondat cu revistele literare Astra, Amfiteatru, Echinox. În 1999 a debutat cu volumul Perpetuum mobile la Editura Albatros. În 2008 a publicat la Editura Eminescu volumul Dincolo de rai, iar în 2009 a publicat la aceeași editură volumul Cascadele dulci. Următoarea carte, Ultima luncă, apărută la Editura Tracus Arte, în 2013, a apărut cu prefața generoasă a scriitorului Traian T. Coșovei.

În anul 2021 a publicat la Editura Techno Media din Sibiu volumul Dorm într-o coaja cu o prefață scrisă de Anca Sîrghie.

„Mă tem de tulburări ancestrale, de liniști necuvenite, de gândul neștiut. Dau târcol coji sub care am sălășluit cândva. Apoi mă pregătesc de o nouă năpârlire. Ca de-o renaștere. Sau ca de o altă moarte. În viețuirile mele pământene am asumat de câteva ori moartea. Ca pe-o opțiune de a dărâma șandramaua. De a da cu oiștea în gard. Mânat de bivoli lunatici, am spart blestemul conturului perpetuu și m-am adâncit în doruri de liniște veșnică”, mărturisea autorul în Oglindiri.

La eveniment vor participa criticii Anca Sîrghie, Aurel Goci, Nae Georgescu și Paula Romanescu. Lectura va fi realizată de actrițele Doina Ghițescu și Genoveva Preda.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Pentru participarea la eveniment, vă rugăm să scrieți un e-mail la adresa programe@mnlr.ro sau un mesaj la 0736598451 (WhatsApp).

Credit foto: Dan Vatamaniuc

Photo gallery