4 July 2024 — Evenimente

Expoziția de pictură Povești Românești

Joi, 11 iulie 2024, de la ora 17.30, în incinta Muzeului Național al Literaturii Române din Calea Griviței, nr. 64-66, va avea loc vernisajul expoziției de pictură Povești Românești, care va putea fi vizitată până în 3 august 2024.

Sunteți invitați să pășiți în lumea fascinantă a poveștilor românești și să admirați lucrări de artă pline de culoare și imaginație, inspirate de personajele și întâmplările din cele mai îndrăgite basme și legende ale poporului român. Pe simeze se vor regăsi și lucrările originale de desen și grafică ale artistului Iurie Darie.

Picturile expuse la această expoziție sunt opere de artă care reinterpretează povestirile tradiționale și contemporane într-un mod inedit și captivant. Fie că sunteți pasionați de basmele cu zâne și vrăjitori sau preferați legendele cu eroi curajoși, precum și poveștile create de însuși artiști expozanți, veți găsi cu siguranță în această expoziție ceva care să vă cucerească inima.

În plus, vizitatorii vor avea ocazia să interacționeze cu artiștii în ziua vernisajului și să descopere secretele din spatele fiecărei lucrări expuse. Astfel, veți putea să vă apropiați de procesul creativ și să înțelegeți mai bine mesajul transmis de fiecare pictură.

Nu ratați șansa de a vă bucura de frumusețea și originalitatea acestei expoziții de pictură, care reușește să aducă în prim-plan farmecul poveștilor românești într-un mod contemporan și captivant. Vă asigurăm că veți pleca acasă cu inima plină de magie și inspirație!

Așadar, vă așteptăm cu brațele deschise să vă alăturați nouă în această călătorie artistică de neuitat.