29 June 2022 — Evenimente

Expoziția „Ilustrații Literare”

Joi, 7 iulie 2022, ora 18.00

Muzeul Național al Literaturii Române, Calea Griviței 64-66, Sălile „Al. Condeescu”, „Petru Creția”, „Al. Oprea”

5 – 29 iulie 2022

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită joi, 7 iulie, ora 18.00, la sediul din Calea Griviței 64-66, la vernisajul expoziției cu titlul Ilustrații Literare, expoziție caritabilă realizată în beneficiul Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

În cadrul expoziției care va fi deschisă până pe 29 iulie 2022 vor expune peste 70 de artiști care şi-au exprimat cu entuziasm disponibilitatea de a susţine cauza copiilor cu diferite probleme financiare din Centrele E.G.A.L. de la Crucea Roșie Română.

Pe simezele expoziției se pot regăsi transpuse pe pânze cărți marcante din perioada actuală, precum și ilustrații la numeroase poezii, cărți de literatură pentru copii și coperți de carte.

Proiectele Galeriei „Arhiva de Artā” sunt caritabile, constând în vernisaje  care promovează cultura, arta și conștientizarea situației copiilor defavorizați din centrele E.G.A.L. de la  Crucea Roșie, care în fiecare zi, primesc un prânz cald și un loc unde să poată studia, alături de profesori voluntari din întreaga țară.