13 June 2023 — Lansări de carte

Lansare de carte | „Altarul amintirilor”, de Victor Michail Stignițeanu

Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește miercuri, 21 iunie 2023, de la ora 17.30, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu 8, lansarea cărții „Altarul amintirilor”, de Victor Michail Stignițeanu, apărută la Editura Pim.

Invitați: Paula Romanescu, Camelia Obreja, Liviu Zamfirescu, Mihai Cătrună.

Cu participarea actorilor Companiei de Teatru Cristi Toma, Andra Iulia Stoicescu, Andrei Vasilescu, Mihai Căpățînă, Mihai Baranga și Cristi Toma.

Moderator Dorel Vidrașcu.

„Unii oameni își sădesc, în poiana sufletului, florile iubirii, alții își înalță o troiță a recunoștinței sau își construiesc un altar, cum a făcut și poetul Victor Michail Stignițeanu. Retras pentru rugăciune și reculegere, în taina acestui altar, prins între icoanele din care îi surâd și chipurile părinților, poetul închină celor doi poeme de recunoștință și admirație continuă. Ca într-un film al vieții sale, pe ecranul se sub fruntea de poet, se derulează secvențe din Vârsta fericirii fără minte, cum zicea Panait Cerna și până în clipele de astăzi”, scrie Dorel Vidrașcu.

Victor Michail Stigniţeanu, în acte oficiale Ciocnitu Victor, a publicat până acum nenumărate cărți. „Se poate ca, înainte de a se fi hotărât să scrie, poetul să fi suferit mult. Acum, însă, rana i s-a închis. La cititor, ajung bătăile unei inimi care, obosite să mai ceară ajutor, s-a resemnat să stea de veghe. Rana însăși e stare de veghe. Poezia lui e stare de veghe”, scria despre autor Denisa Popescu. Autorul dedică memoriei părinților săi și această carte pe care o lansează la Muzeul Național al Literaturii Române, ilustrată de graficianul Mihai Cătrună.

Victor Michail Stignițeanu scrie despre propria devenire, integrată în devenirea celorlalți, despre copilărie și despre iubire, despre amintiri și despre plecările definitive care nu de noi sunt decise.

Intrare liberă.
Vă așteptăm cu drag!

Imagine și montaj: Dan Marinescu

Urmăriți evenimentul aici: