15 June 2022 — Lansări de carte

Lansare de carte | „Ce-am înțeles din viața asta”

MNLR găzduiește marți, 21 iunie 2022, de la ora 18.00, în Grădina din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, lansarea de carte semnată Maria Băcescu – „Ce-am înțeles din viața asta”, Editura Ghepardul.

Maria Băcescu și-a pus această întrebare la început de an 2021, apoi a îndrăznit să o adreseze mai multor persoane, de aici și cartea. „Am înțeles că viața e plină de asperități, că e nedreaptă, că e o luptă, că trebuie să o înfrunt, să-mi fac norocul. Dar am înțeles și faptul că viața e frumoasă și surprinzătoare în ambele sensuri, adică și în rău, și în bine. Orice contract cu viața prevede, pe lângă liniile directoare, și anumite clauze neprevăzute. Aici nu merge pe pile. Sigur, sunt șanse mari ca un om născut pe pământul făgăduinței să aibă mai multe uși deschise, să poată lăsa mai multe urme, decât unul născut undeva în lumea a treia. Și când afirm acest lucru nu mă refer neapărat la țări. Totuși, indiferent de unde pornești în viață, nu ai garanția unui destin excepțional. Poate doar parțial sau temporar, dar niciodată definitiv. Viața ne scutură și ne lovește pe toți”, mărturisește autoarea.

Participă: Rodica Avram, Alexandru Pătruți, Daniel Gheorghe Lucian. Moderator: Roberta Camelia Roșca. Invitată specială: Maria Gheorghiu.

Parteneri media: Radio România Cultural, Observator Cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte.ro, Zile și Nopți, publicația on-line IQool, Agerpres, Radio Trinitas, Modernism, Ordinea Zilei, Revista de cultură Familia, OPT motive.

Vă așteptăm cu drag!