7 February 2018 — Evenimente

Lansare „Iarba din ceainic”, de Eugen Barz

Muzeul Național al Literaturii Române, în colaborare cu Filiala București Poezie a Uniunii Scriitorilor din România, Asociația Scriitorilor și Artiștilor Români din Spania vă invită la lansarea volumului de versuri „Iarba din ceainic”, de Eugen Barz, apărut la Editura Colorama, joi, 15 februarie 2018, ora 13.00, la sediul MNLR, Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, București.

Vor rosti un cuvânt despre autor și volumul său de versuri Horia Gârbea, președintele Filialei București Poezie a USR, și Răzvan Voncu, redactor-șef al revistei „România literară”.

Eugen Barz s-a născut în 20 noiembrie 1959 la Săliștea Nouă, județul Cluj. A absolvit teologia la Universitatea București. Fost protopop al județului Călărași, în prezent este preot în localitatea Parla din apropiere de Madrid, Spania. Este vicepreședinte al Asociației Scriitorilor și Artiștilor Români din Spania, desfășurând o vastă și intensă activitate culturală și de păstrare a identității românești în comunitatea românească din Madrid. Ca poet, a publicat în numeroase reviste literare din România și din Spania.

A debutat editorial cu volumul „Cinematograful singurătății” la Editura Neuma. „Iarba din ceainic” (Editura Colorama, 2017) este a doua carte a sa. Se îngrijește duhovnicește de enoriașii săi, întreține o atmosferă literară de frumoasă condiție, împreună cu alți scriitori români. Criticii recunosc o evoluție importantă a poetului Barz de la primul volum până la cel pe care îl lansează acum și care anunță un mic „cutremur” în poezia sa.

Intrarea este liberă, în limita locurilor rămase disponibile.

Vă așteptăm!