7 November 2017 — Evenimente

Lectură și desen la MNLR

Sâmbătă, 11 noiembrie, ora 11.00, vă așteptăm la o întâlnire cu Iulia Iordan, autoarea volumului „Luli și căsuța din copac” și ilustratoarea cărții, Cristiana Radu. Evenimentul va fi moderat de Vasile Ernu și va avea loc la sediul MNLR din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8.

Luli este o fetiță care locuiește într-o casă la marginea orașului, acolo unde încep câmpia și pădurea. Ți-aduci aminte de ea, dragă cititorule? O cunoști din „Călătorie printre ierburi și lumină”, cartea din care ai aflat, alături de Luli și Norocel, cățelul ei, o mulțime de lucruri despre busuioc, cicoare, urzică, pătlagină și alte plante. În această nouă poveste, hoinărind și jucându-se prin pădure, Luli învață despre tei, plop, salcâm, stejar și alți copaci pe care-i întâlnim la tot pasul fără să ne gândim uneori cât de folositori ne sunt, în nenumărate feluri.

IULIA IORDAN lucrează ca educator muzeal la Muzeul Naţional de Artă al României și la Asociația De Dragul Artei, în cadrul cărora a elaborat diverse materiale educative şi a conceput şi susţinut, de-a lungul timpului, numeroase ateliere şi programe educative adresate copiilor. În anul 2005, a absolvit Facultatea de Filozofie din cadrul Universităţii din Bucureşti, iar în anul 2007, un master în Teoria şi practica imaginii, în cadrul Centrului de Excelenţă în Studiul Imaginii din Bucureşti. Încă din anul 2000 lucrează cu copiii, în diverse spaţii şi instituţii, pentru care inventează adesea poveşti şi jocuri. Pe unele dintre acestea le-a strâns într-un blog cu resurse educative adresat părinţilor şi educatorilor, numit Casa din copac. A mai publciat Călătorie printre ierburi şi lumină, Editura Cartea Cipiilor.

CRISTIANA RADU este o ilustratoare pasionată, cu un stil versatil și interese multiple, în zona cărții pentru copii (domeniul său preferat), a ilustrației editoriale sau a identității vizuale. Desenele sale explorează cu aceeași plăcere poveștile contemporane legate de viața copilului de azi, lumea basmului și tradiția populară. A ilustrat până acum peste 15 cărți pentru copii și a fost premiată pentru două dintre acestea în cadrul concursului național de design de carte Cele mai frumoase cărți din România 2013 , 2014, 2016 şi la Gala Bun de Tipar.