17 iulie 2017 — Evenimente

Eugen Suciu vine la „Scriitori contemporani la muzeu”

Seria Scriitori contemporani la muzeu, inaugurată la începutul lunii mai a acestui an, continuă sâmbătă, 22 iulie, de la ora 13.00, cu scriitorul Eugen Suciu.

Programul își propune să atragă un număr cât mai mare de vizitatori, care săptămânal, timp de patru ore, vor intra într-un dialog cultural și literar cu scriitorii invitați, despre scrierile acestora, dar și despre scrierile autorilor prezenți în expoziția de bază a MNLR, vor participa la o lectură publică din opera scriitorilor invitați și vor citi manuscrisele dăruite muzeului de scriitorii lor preferați, deveniți gazdele acestui spațiu inedit.

EUGEN SUCIU s-a născut la 22 august 1952 în Arad. Debutează în 1979 cu volumul de poezie Bucuria anonimatului, publicat la Editura Albatros din București. Este selectat cu poeme în Antologia poeților tineri, alcătuită de George Alboiu (Ed. Cartea Românească, 1982) și cu un articol de opinie în antologia Competiția continuă. Generația ’80 în texte teoretice alcătuită de Gheorghe Crăciun (Ed. Vlasie, 1994; ediția a lI-a, Ed. Paralela 45, 1998). Colaborează cu poeme și articole la diverse reviste din țară. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România. Printre criticii care au scris despre poeziei autorului, îl amintim pe Radu G. Țeposu, în volumul Istoria tragică & grotescă a întunecatului deceniu literar nouă (Ed. Eminescu, 1993).

Odată cu inaugurarea noii expoziții de bază a Muzeului Național al Literaturii Române (Nicolae Crețulescu 8), ne propunem o deschidere cât mai mare față de publicul vizitator de toate vârstele, printr-o serie de evenimente prin care ne dorim repoziționarea unei instituții de importanță națională pe harta culturală, educațională, turistică a Bucureștiului, dar și a țării.