20 iunie 2017 — Evocări

Evocare: George Bacovia 60

Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) vă invită joi, 22 iunie 2017, începând cu ora 18.30, la Casa memorială „George și Agatha Bacovia” (Str. George Bacovia 63), la un eveniment prin care ne propunem marcarea celor 60 de ani, împliniți în data de 22 mai 2017, de la pierderea poetului George Bacovia. Aducem acum un discret omagiu unei personalități literare esențiale pentru înțelegerea limbajului poetic, în structura căruia muzica și poezia au conviețuit în deplină armonie.

Astfel, vă propunem să participați la o conferință inedită și, în același timp, așteptată pentru spațiul care ne găzduiește, Geografii emoționale și mituri urbane , susținută de istoricul Adrian Majuru, director al Muzeului Municipiului București. Conferința își propune suprapunerea de hărți istorice afective, care s-au conturat începând din secolul al XVIII-lea, și care încă sunt prezente în mediul urban, cartografii care au afectat atât viața scriitorului George Bacovia, cât și a colegilor săi de generație.

Conferința va fi urmată de un recital alternativ susținut la vioară de interpreta Diana Miron, dorind să readucem în atenție talentul muzical nativ al poetului, excelent violonist, înainte de a fi poet, lucru mai puțin cunoscut publicului românesc.

Gazda evenimentului va fi Lelia Spirescu, muzeograf al Casei memoriale „George și Agatha Bacovia”.

Intrarea la eveniment este liberă.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române.
Parteneri media:
 Radio România Cultural, RFI, TV City, Observator Cultural, Cultura, Contemporanul, AgenţiadeCarte.ro, publicația on-line IQool.