20 decembrie 2023 — Expoziții

Expoziția artistului Romeo Ioan

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită să vizitați, în perioada 4 – 20 ianuarie 2024, la sediul din Calea Griviței 64-66, Sala „P. Creția”, expoziția artistului Romeo Ioan. Curator: Pavel Șușară, critic de artă.

„Expoziția cuprinde o serie de 26 de portrete ale unor oameni care într-un fel sau altul au avut un puternic impact asupra culturii sau istoriei universale. Portretele sunt realizate într-o manieră personală, cu influențe cubiste, minimaliste, pop-art.

Sunt portretele unor oameni pe care nu i-am întâlnit niciodată în carne și oase și pe care nu-i voi întâlni nici de acum încolo. Singura legătură cu ele/ei, am putut-o realiza prin opera pe care ei înșiși au realizat-o, sau faptele acestora care au schimbat cursul istoriei. Lucrările mele sunt memoria unui gest lăsat de pensulă cu pasta acrilică pe pânză, care face ca aceste lucrări să se numească picturi.” – Romeo Ioan

Actor al Teatrului Național din Timișoara, Romeo Ioan este un artist vizual care a avut mai multe expoziții personale la Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici“ din Reșița, la Teatrul Național din Timișoara, Cafeneaua „Papillon“ (Timișoara), Teatrul „Electric Theater” (Timișoara), Asociația Memorialul Revoluției 16-22 Decembrie 1989 (Timișoara), Calpe Gallery Timișoara, Teatrul Național București, Gala Tânărului Actor HOP de la Mangalia, Muzeul de Artă, Cluj, 2023.

Vernisajul expoziției va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, ora 17.00.