24 octombrie 2019 — Evenimente

Expoziția de carte „Buchina”

Cu ocazia aniversării a 70 de ani de relații diplomatice româno-chineze, Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește joi, 31 octombrie, ora 17.00, în Sala Perpessicius din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, expoziția de carte „Buchina”, în cadrul căreia vor fi prezentate publicului traducerile în limba română ale celor mai reprezentative opere ale istoriei literaturii chineze.

Evenimentul este o inițiativă a Ionelei Voicu, traducătoare de limba chineză și reprezintă un prilej de întâlnire a cititorilor și iubitorilor de carte și civilizație chineză cu traducători și oameni de cultură din generații diferite, întemeietori și  susținători ai relațiilor între România și China.

Vor lua cuvântul reputați sinologi și traducători români: prof. Florentina Vișan, prof. Luminița Bălan, Ioan Budura, precum și reprezentanți ai Ambasadei R.P. Chineze în România.

Evenimentul este sponsorizat de Fanyi Traduceri Chineză, City Garden Development, Shanghai Garden, ARISTOCRAT SRL Baia Mare, Andreea Chinesefood, Editura Integral și Editura Ideea Europeană.

Ionela Voicu este traducătoare de limba chineză, cu un stagiu în China de cinci ani. Între operele și lucrările traduse de Ionela Voicu se numără: Soții și concubine de Su Tong (Polirom, 2015), Bronz și Floarea Soarelui de Cao Wenxuan (Rao, 2018), Monștrii din Orașul Interzis de Chang Yi (IdeeaEuropeană, 2019.

Intrarea este liberă.

Vă așteptăm cu drag!

 

Galerie Foto