25 octombrie 2023 — Expoziții temporare MNLR - str. Nicolae Crețulescu nr.8

Expoziție de carte – Buchina

Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește joi, 2 noiembrie 2023, ora 17.30, expoziția de carte „Buchina”, în cadrul căreia vor fi prezentate traducerile din limba chineză în limba română apărute pe piața de carte în ultimii doi ani.

Evenimentul, care va avea loc la sediul MNLR din strada Nicolae Crețulescu 8, este o inițiativă a Ionelei (Voicu) Staicu, traducătoare de limba chineză, și reprezintă, totodată, un prilej de întâlnire a cititorilor și iubitorilor de carte și civilizație chineză cu traducători și oameni de cultură din generații diferite, întemeietori și susținători ai sinologiei românești.

Vor lua cuvântul reputați sinologi și traducători români: Luminița Bălan, Roxana Rîbu, Mugur Zlotea, precum și reprezentanți ai Ambasadei R. P. Chineze în România.

Evenimentul este sponsorizat de Fanyi Traduceri Chineză, Editura Sinoptica, Era Real Estate Development, Iknow Business Solutions and Management, Aceso Biotechnology, China Civil Engineering, The Lonely Panda și Editura Integral.

Ionela (Voicu) Staicu este director al Editurii Sinoptica și traducătoare de limba chineză, cu un stagiu de pregătire în China de cinci ani. Între operele și lucrările traduse de Ionela (Voicu) Staicu se numără: Soții și concubine de Su Tong (Polirom, 2015), Bronz și Floarea Soarelui de Cao Wenxuan (Rao, 2018), Monștrii din Orașul Interzis de Chang Yi (IdeeaEuropeană, 2019) și altele.

Intrarea este liberă.
Vă așteptăm cu drag!