16 mai 2023 — Expoziții

Expoziție | Luna diversității culturale

Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) în parteneriat cu Departamentul pentru Relații Interetnice vă invită, începând cu data de 16 mai 2023, să vizitați expoziția Luna diversității culturale, care va fi prezentată publicului pe fațada clădirii muzeului din strada Nicolae Crețulescu 8.

Expoziția cuprinde fragmente literare ale unor scriitori care aparțin următoarelor minorități naționale din România: armeană (Bedros Horasangian), bulgară (Ioan Vasilcin), croată (Mihai Șera), evreiască (Andrei Oișteanu), germană (Eginald Norbert Schlattner), greacă (Marina Costa), italiană (Coleta De Sabata), macedoneană (Mariana Venera Popescu), maghiară (György Alida, Káli István), romă (Sorin Aurel Sandu), ruteană (Gaál Francisc Oscar), sârbă (Slavomir Gvozdenovici), slovacă (Ivan Miroslav Ambruš), tătară (Neriman Ibraim), turcă (Gülten Abdula-Nazare) și ucraineană (Mihai Hafia Traista).

Expoziția este construită în jurul datei de 21 mai, declarată Ziua Mondială a Diversității Culturale pentru Dialog și Dezvoltare. Această zi a fost instituită în decembrie 2002, de către Adunarea Generală a ONU prin rezoluția sa 57/249 după ce, în 2001, UNESCO adoptase Declarația universală privind diversitatea culturală.

Pentru a marca Ziua Mondială a Diversității Culturale pentru Dialog și Dezvoltare, Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) în parteneriat cu Departamentul pentru Relații Interetnice vor organiza o masă rotundă în data de 23 mai 2023, începând cu ora 13.00, la sediul muzeului, unde, pe parcursul a două ore, specialiști în sociologie, scriitori și experți în problematica minorităților naționale din România vor susține o dezbatere despre diversitate culturală, identitate, coeziune și dezvoltare durabilă.

Participarea la masa rotundă este liberă, în limita locurilor disponibile. Pentru rezervări vă rugăm să scrieți un mesaj pe WhatsApp la 0736.598.451 sau pe e-mail la adresa programe@mnlr.ro.

Vă așteptăm cu drag!