15 ianuarie 2019 — Evenimente

Expoziție Mircia Dumitrescu – Sărbătoarea zilei lui Mihai Eminescu în ziua culturii naționale

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită marți, 15 ianuarie, la ora 18.00, la sediul din Calea Griviței 64-66, la deschiderea expoziției „Sărbătoarea zilei lui Mihai Eminescu în ziua culturii naționale – Mircia Dumitrescu”. 

Eminescu și-a uimit atât de tare contemporanii cu forța talentului său, că după el, poezia s-a scris altfel. Însă măsura valorii sale o dă faptul că el continuă să fie o sursă de inspirație, și nu doar pentru poeți.

Deși artist plastic, Mircia Dumitrescu se simte atras de Eminescu mai abitir ca un poet. El nu doar că a reușit să facă manuscrisele pe care și-au chinuit ochii atâția eminescologi, în frunte cu Perpessicius, din nou inteligibile, ci le-a și citit. Dovadă stau desenele și acuarelele pe care le-au inspirat. Este o lume miraculoasă, pe care puțini o pot vedea și doar câțiva o pot descrie în imagini.

Lui Mircia Dumitrescu i se alătură studenții Academiei de Artă, care au poposit la Ipotești într-o tabără de vară. Strădaniile lor, aflate sub auspiciile marelui poet, au fost surprinse pe o peliculă ce întregește expoziția prin care sărbătorim ziua de naștere a poetului, alături de cea a culturii naționale.

Expoziția poate fi vizitată între 15 ianuarie și 06 februarie 2019.