9 iunie 2022 — Expoziții

Expoziție Rodica Benintendi | Egregorul feminității

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită marți, 21 iunie 2022, de la ora 19.00, la sediul din Calea Griviței nr. 64-66, la vernisajul expoziției semnate Rodica Benintendi, „Egregorul feminității”. Invitați: Mircia Dumitrescu, grafician și artist plastic, Ana Amelia Dincă, critic de artă, Claudiu Victor Gheorghiu, artist, jurnalist cultural, senior editor Jurnalul Bucureștiului. Intermezzo muzical: Daria Crișan. Cu participarea extraordinară a sopranei Felicia Filip. Amfitrion: Loreta Popa. Expoziția va putea fi vizitată până la data de 2 iulie 2022.

Profesori remarcabili atât din România, cât și din Italia, unde și-a continuat studiile, i-au remarcat talentul și au convins-o că fără exercițiu, fără perseverență, acesta se poate disipa. Rodica Benintendi se află la a doua sa expoziție personală în România, după cea din mai 2016, la Centrul Cultural European pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” din București și alte câteva la care a muncit enorm la Monte Carlo, Dubai, Florența, Roma, Bergamo, Ibiza, Filipine. A avut, de asemenea, și expoziții colective în Emiratele Arabe Unite, Japonia și Italia.

Sensibilitatea, crede artista, ne oferă posibilitatea să explorăm mai intens lumea fără cenzură, măşti şi alte convenienţe moderne. Sensibilitatea ne permite să trăim emoţia la un altfel de nivel, să simţim bucurie, dar şi tristeţe, durere, dar şi plăcere. Fiecare dintre cei care vor fi prezenți la vernisaj vor avea răgazul să vadă și să simtă resortul care a propulsat-o pe Rodica Benintendi în crearea fiecărei lucrări.

Chiar dacă nu va fi pe placul tuturor, un lucru pe care și l-a asumat, artista Rodica Benintendi invită privitorii să se conecteze la Egregorul feminității.

„Pragmatismul timpurilor noastre pare a înlocui apelul spre înțelepciune, de care fiecare suflet are atâta nevoie, cu o meschină îndoctrinare legată de cum ar trebui să renunțăm la aripile noastre și să ne mulțumim cu mize ce ne dezmint potențialul, focul și viziunea. Îndrăznesc să cred că singura noastră speranță sălășluiește în puterea de a ne retrage din raza acestui discurs și de a privi înăuntrul nostru. Odată ce conștientizăm faptul că acolo găsim oportunități, putem spera că suntem resortul oricărei evoluții și putem străluci cu adevărat. Invitația de a observa Egregorul feminității nu înseamnă nimic altceva decât o invitație spre trezirea autentică. Egregorul este o structură energetic-informațională care unește și sincronizează acțiunile oamenilor pentru a atinge un obiectiv specific. Vă invit la redescoperirea potențialului creator, la o călătorie în lumea interioară!”, afirmă Rodica Benintendi.

Expoziția Rodicăi Benintendi este o pledoarie pentru reîntoarcerea la feminitate, la armonie și echilibru, o acceptare necondiționată a emoțiilor și dorințelor noastre autentice. Pentru artistă, feminitatea înseamnă creativitate, eleganță, seducție, blândețe și compasiune.

Sponsori: Prosecco Serena 1881, Euro Meat, AUR’A Mineral Water.

Parteneri media: Radio România Cultural, Observator Cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte.ro, Zile și Nopți, publicația on-line IQool, Agerpres, Radio Trinitas, Modernism, Ordinea Zilei, Revista de cultură Familia, OPT motive, Jurnalul Bucureștiului „Le Petit Parisien”.

Vă așteptăm cu drag!

Credit foto: Dan Vatamaniuc

Galerie Foto