24 octombrie 2017 — Evenimente

Femei celebre: „ZELDA – THE LAST FLAPPER”, cu Ioana Pavelescu

Proiectul Femei celebre continuă cu spectacolul „ZELDA – THE LAST FLAPPER” de William Luce, o producție a Teatrului pentru puțini, organizată sâmbătă, 28 octombrie 2017, ora 19.00, în Mansarda MNLR din Strada Nicolae Crețulescu 8.

Spectacolul a fost foarte bine primit de public și de critică, la Festivalul Internațional de Teatru Edinburgh 2014, secțiunea Fringe, și se bazează pe textele scrise de Zelda Sayre Fitzgerald, soția celebrului Francis Scott Fitzgerald, ea însăși o scriitoare de geniu, o balerină și o pictoriță talentată. „ZELDA” aduce în prim-plan ultima ei zi de viață, la azilul de nebuni, o zi în care face o revizuire a momentelor cruciale. Spectacolul are o valoare nu numai dramaturgică, dar în același timp este și o demonstrație de virtuozitate actoricească și de o bogăție de invenții regizorale. Actrița Ioana Pavelescu, interpreta Zeldei, a câștigat de altfel premiul Best Actress la New York City’s Independent Film Festival în 2013.

Ioana PAVELESCU tânjea să se exprime, să ardă, să spună, să dea totul. Și-a păstrat identitatea de la care a plecat și la care se întoarce, trecând prin toate vămile pe care personajul ei le cere. Cu un curaj extraordinar, Ioana Pavelescu joacă rolul unei femei care întreaga viață și-a dorit să afle cine este cu adevărat, care a fost în căutarea unei identități artistice și care se întreba tot mai des: „Sunt doar soție și mamă?” Pe cât de excentrică părea în afară, pe atât de singură și tristă pe dinăuntru. Pe cât de lipsită de inhibiții în exterior, pe atât de nesigură în interior. Zelda Fitzgerald dansa dimineața, dansa după-amiezele, colinda străzile în căutare de nimic. Orele de balet au scos-o din amorțeală, dar au adus-o în pragul epuizării fizice destul de curând. Simptomele unei boli psihice deveneau tot mai evidente. Schizofrenie, spuneau unii, tulburare bipolară, alții. Oare dacă ar fi trăit astăzi lucrurile ar fi arătat cu totul altfel? Cine știe?

Spectacolul se va juca în mansarda MNLR. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponbile. Pentru rezervarea locului, trimiteți un e-mail la adresa:info.mnlr@gmail.com. Atenție, Going to event nu înseamnă că locurile sunt rezervate! 

__________________

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române.

Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, TV City, Observator Cultural, Cultura, Contemporanul, Agenţia deCarte.ro, publicația on-line IQool.

Galerie Foto