9 martie 2023 — Ateliere

„Feminitatea încotro? Dialoguri și punți peste timp” la Casa Memorială „George și Agatha Bacovia”

Casa Memorială „George și Agatha Bacovia”, aflată în custodia Muzeului Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Centrul European Cultural de Tineret si Sport “Nicolae Balcescu”, a organizat atelierul de discuții „Feminitatea încotro? Dialoguri și punți peste timp”. Evenimentul a fost dedicat evocării celor 128 de ani de la nașterea Agathei Grigorescu Bacovia (poetă, reprezentantă a curentului simbolist, soția poetului George Bacovia), dar și Zilei Internaționale a Femeii.
Într-o atmosferă caldă s-au depănat povești de viață, s-a discutat despre aspecte privind rolul femeii astăzi, găsirea echilibrului între familie și viața profesională, provocări și soluții în peisajul actual al societății.

Evenimentul s-a încheiat cu un scurt moment muzical oferit de elevul Vladimir Spirescu, elev al Școlii Gimnaziale „George Bacovia”, coordonat de profesoara Gheorghița Din. Acesta a interpretat la pian piese de Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Serghei Prokofiev și Friedrich Burgmüller.

Mulțumim pentru sprijin Centrului de Zi „Clubul Seniorilor Covasna”, aflat în subordinea Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 4, precum și Florăriei Maison Dadoo pentru minunatele buchete de flori oferite invitatelor.