9 august 2018 — Evenimente

Filmul și Literatura | „Mihai Viteazul”

Muzeul Național al Literaturii Române în parteneriat cu ADOC (Asociatia pentru Dezvoltarea Obiectivelor Culturale) vă invită pe 16 august 2018, de la ora 19.00, în Grădina MNLR din Strada Nicolae Crețulescu 8, la proiecția filmului „Mihai Viteazul”, în regia lui Sergiu Nicolaescu.

Pe 13 februarie 1971 a fost lansată capodopera „Mihai Viteazul”, cu Amza Pellea în rolul voievodului român. Datorită complexității sale, pelicula a fost numită drept cea mai „grea” din istoria filmografiei noastre: 128 de actori s-au prezentat la probele pentru rolul principal, cadrele au fost trase în 32 de decoruri interioare și 37 de locuri de filmare diferite, cu 11.000 de costume pentru figurație. A circulat mult ideea că în „Mihai Viteazul” ar fi trebui să joace, printre alții, Elizabeth Taylor, Richard Burton ori Kirk Douglas, urmând a fi o producție internațională.

Dintre cei care au jucat în acest film românesc de excepție mai trăiesc Constantin Codrescu și Papil Panduru, care ne vor onora cu prezența la dezbaterea de dinaintea proiecției filmului.

ADOC (Asociatia pentru Dezvoltarea Obiectivelor Culturale) este o organizație non-guvernamentală înființată în anul 2014, axată pe creșterea vizibilității asupra obiectivelor culturale și turistice din România, crearea de proiecte software (portaluri, aplicații) în vederea eficientizării metodelor de localizare a punctelor de interes turistic și cultural din diferite regiuni ale țării.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Eveniment realizat cu sprijinul Domeniile Samburesti, AQUA Carpatica.

Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, TV City, Observator Cultural, Cultura, Contemporanul, AgențiadeCarte.ro, publicația on-line Iqool.