9 august 2018 — Evenimente

Filmul și Literatura | „Mircea”

Muzeul Național al Literaturii Române în parteneriat cu ADOC (Asociatia pentru Dezvoltarea Obiectivelor Culturale) vă invită pe 9 august 2018, de la ora 19.00, în Grădina MNLR din Strada Nicolae Crețulescu 8, la proiecția filmului „Mircea”, în regia lui Sergiu Nicolaescu.

Invitatul special al acestui eveniment este actorul Vladimir Găitan.

Evenimentul este organizat cu ocazia împlinirii a 632 de ani de la urcarea lui Mircea cel Bătrân pe tronul Ţării Româneşti în anul Centenarului României Mari.

„Din copilărie am avut o mare admiraţie şi simpatie pentru eroi. Până azi am rămas credincios acelor eroi văzuţi şi iubiţi atunci şi nu o dată am încercat să-i fac să mai trăiască în filmele mele. Nu întâmplător majoritatea eroilor mei mor. Fiecare epocă îşi naşte eroii ei şi, în acelaşi timp, îi ucide. Mă pregătesc pentru Mircea cel Bătrân – care în realitate nu era atât de bătrân, dar pe timpul acela un bărbat de 50 de ani era socotit bătrân…”, spunea Sergiu Nicolaescu într-un interviu acordat Evei Sârbu şi publicat în numărul din octombrie 1982 al revistei „Cinema“.

ADOC (Asociatia pentru Dezvoltarea Obiectivelor Culturale) este o organizație non-guvernamentală înființată în anul 2014, axată pe creșterea vizibilității asupra obiectivelor culturale și turistice din România, crearea de proiecte software (portaluri, aplicații) în vederea eficientizării metodelor de localizare a punctelor de interes turistic și cultural din diferite regiuni ale țării.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Eveniment realizat cu sprijinul Domeniile Samburesti, AQUA Carpatica.

Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, TV City, Observator Cultural, Cultura, Contemporanul, AgențiadeCarte.ro, publicația on-line Iqool.