5 martie 2023 — Evenimente

„Flirt” la Mărțișor

În luna martie sărbătorim ziua de nume a Mărțișorului, Casa Memoriale „Tudor Arghezi”. În această perioadă vizitatorii primesc versuri cu șnur alb-roșu, numai bune de prins în piept sau, mai bine, în suflet. Este luna cea mai plină din an, când ne vizitează zeci și zeci de grupuri de copii care se bucură de natura Mărțișorului.

În acest început de martie, adulților le-am oferit un cadou special! Ieri, în Tipografia din curtea casei scriitorului Tudor Arghezi, a avut loc spectacolul „FLIRT” cu Mihai Baranga și Andreea Duță, un spectacol savuros, plin de energie, o efervescență de umor, sensibilitate, talent și bună dispoziție!  Ideea îi aparține actorului Mihai Baranga, iar coregrafia Andreei  Duță. Scenariul spectacolului, semnat Andreea Păduraru, este inspirat de cărțile motivaționale care îţi propun tot felul de „reţete garantate” ale succesului la nivel personal, explicând cum să devii fericit(ă) sau să-ţi găseşti sufletul pereche în cinci sau cincizeci de paşi, care te învață cum să te „marketezi” folosind controlul minuţios al respiraţiei, mersului, posturii, sărutului, privirii , luând oamenii ca pe nişte aparate de uz casnic, a căror perioadă de garanţie expiră după… trei ani, apoi sunt reciclaţi pentru o nouă relație, dacă nu buni de aruncat, anulând orice urmă de romantism, de vreme ce întâmplarea nu mai există, uitând că suntem fiinţe unice, care nu trebuie  reduse la CI-uri şi CNP-uri!

Spectacolul „FLIRT” este o demonstraţie inteligentă şi plină de umor că lucrurile pot sta şi altfel.

„FLIRT” a fost prezent la multe festivaluri de teatru din străinătate – între care Cehia, Finlanda, Macedonia, Serbia, Belarus, Spania. A fost distins cu Premiul Publicului la Festivalul Internaţional de la – Belgrad şi cu Premiul pentru Cea Mai Bună Actriță – Andreea Paduraru la Festivalul Internaţional de Teatru din Imatra – Finlanda. Este un spectacol complex care combină mai multe mijloace de expresie ale artei dramatice: dans, voce, pantomimă (plus sunet și lumini asigurate de Ionuț Nițulescu). Pentru cei interesați, spectacolul se joacă în limba română, dar și în limbile cehă, sârbă, spaniolă, engleză, germană.

Vă așteptăm cu drag la Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor” în orice zi de primăvară sau în orice anotimp, de marți până duminică, să fiți vizitatorii și prietenii Mărțișorului!

 

Galerie Foto