5 iulie 2018 — Evenimente

Florin Chilian în grădină la Muzeu

Invitatul special al MNLR de miercuri, 18 iulie 2018, de la ora 19.00, este Florin Chilian, unul dintre cei mai apreciaţi cantautori români de muzică folk. Florin Chilian a învățat ce înseamnă muzica de la mentorul său, Valeriu Sterian, iar vocea lui ușor nazală și forța poetică îl remarcă drept un artist original, expresiv și de o sensibilitate unică. Grădina MNLR, din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe), vă așteaptă să participați la un eveniment cu totul special.

„Pe scurt şi altfel spus: poezia înseamnă viaţă, respiraţie, zidiri şi construcţii în realitatea imediată. Un joc al vieţii necesar şi de neînlocuit. Asta pentru mine. Pentru alţii… Vieţi mai lejere trăite pe lângă, păcăleli, minciuni, avantaje imediate, lejeritate, teatru fals, mediocritate dusă la nivel de artă, accesul facil la gagici mai mişto sau cu probleme ascunse mai adânc, băutură mocca…”, spunea Florin Chilian la concertul de anul trecut din Grădina MNLR.  „Nu poţi scrie despre durere dacă niciodată nu ai simţit cum îţi zvâcnesc ochii sub loviturile lacrimilor dinlăuntrul tău. Nu poţi scrie despre iubire dacă, izbit de atâta alb, n-ai rătăcit printre nori. Nu poţi scrie despre disperare dacă nu ai simţit-o. Rare au fost momentele pe care inima asta a mea le-a notat în jurnalul ei. Rare, importante, de neuitat. Le voi aşterne într-o zi pe toate. Până atunci pot scrie acum despre un astfel de moment.”

Florin Chilian a refuzat compromisurile de orice natură, mai ales cele de dragul publicității. Se poate lăuda cu mai multe festivaluri câștigate, inclusiv „Om bun”. Albumul „Iubi – Interfață la realitate”, lansat pe 21 noiembrie 2001, a fost un adevarat succes. Au urmat, „Zece porunci”, 2005, „Autistul – Nu-l mai goniți pe Brâncuși!”, 2010, „Pre@Clasic”, 2017, „Plânsurâsu” – 2017.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Vă așteptăm cu drag la concert!