29 ianuarie 2018 — Evenimente

Infanta – One Woman Show

Muzeul Național al Literaturii Române și Teatrul pentru Puțini vă invită la un One Woman Show – „Infanta” -, după un text scris de Saviana Stănescu, cu Adriana Bordeanu, în regia Lianei Ceterchi, vineri, 16 februarie 2018, de la ora 19.00, în Mansarda MNLR din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii albe).

„Infanta” este un spectacol născut din dorință de joc și poftă de viață. Infanta vorbește despre identitatea, moralitatea și supraviețuirea femeii în secolul XXI. Oscilând între dragoste și ură, o femeie încalcă granița fragilă dintre nebunie și sănătate. O comedie tragică, o tragedie comică, un spectacol despre o gară cu trenuri care spun povești, despre o femeie care conține toate femeile. O tânără cu o poveste de viață impresionantă, care nu intră la actorie și atunci își joacă personajele acolo unde găsește public. În gară, pe peron, unde oamenii sunt deschiși să cunoască alți oameni. O infantă care trăiește prin intermediul altor infante toate viețile, pentru că ea le conține pe toate și toate o conțin pe ea. O nevoie de a face parte din Întreg, nevoia de identificare.

Cunoscuta scriitoare Saviana Stănescu trăiește și lucrează la New York. Piesele sale s-au jucat în România, Statele Unite și au intrat în circuitul teatral european. În studenție, a făcut parte din Cenaclul Universitas, condus de profesorul Mircea Martin. După căderea comunismului în România, a devenit jurnalist. S-a stabilit la New York, în Statele Unite ale Americii. În prezent este dramaturg-rezident în cadrul Women’s Project și scriitor-rezident al al companiei East Coast Artists. Predă cursuri de artă dramatică în cadrul Departamentului Dramă al Tisch School of the Arts, la Universitatea New York.

Liana Ceterchi demonstrează de multă vreme prin talentul ei regizoral ce înseamnă să nu risipești din har şi să-ți tratezi profesia cu înălţime sufletească şi cu eleganţă. Ca să fii regizor ai nevoie de perseverenţă, tenacitate, de muncă asiduă, de cultură, efort fizic şi intelectual, de voinţă și răbdare, de încredere în cei cu care pleci la drum de fiecare dată. Pentru a transforma cuvântul în imagine vie, ca să poţi aduce pe scenă un personaj, trebuie să te cunoşti foarte bine pe tine. Să înveţi din greşelile tale, dar şi din ale altora. Abia atunci descoperi cu adevărat frumuseţea şi reala nobleţe a acestei profesii.

Pasiunea pentru improvizație este un fel de amprentă personală a interpretei Infantei, Adriana Bordeanu. De fapt, Adriana a început să improvizeze în primul an de facultate. De ce? Ca să evite momentele penibile în care era surprinsă că vorbeşte cu prietenii ei imaginari. Așa că s-a făcut actriţă ca să se poată juca „cu acte în regulă”.

„Infanta” s-a născut într-o mansardă caldă numită Teatrul Pentru Puțini. A crescut aici până când s-a simțit pregătită să facă primii pași, apoi a ajuns în noi spații, nepărăsind însă meleagurile natale. A obținut Premiul de interpretare – Festivalul Teatrelor de Buzunar 2012 și Premiul pentru cel mai bun One-woman-show – Gala Star, Bacau, editia a VIII-a, 2013.

Intrarea este liberă, iar rezervările se pot face pe adresa relatiipublice@mnlr.ro.

Vă așteptăm cu drag!

Galerie Foto